Barbeque võistkond

BBQ Girls

Võistlus-barbecue 25

Eesti pühitseb käesoleval aastal võistlus-barbecue 25. aastapäeva. See on ka üheks põhjuseks, miks Eesti Barbecue Assotsiatsioonil on hea meel kutsuda Eestisse võistkondi üle terve ilma, võistlemaks seaküpsetamise maailmameistrivõistlustel.

Võistlused toimuvad Haapsalus 1. Ja 2. augustil 2014.

Ühes tükis tuleb lahtisel tulel või barbecue-ahjus küpsetada 40 kg kaaluv searümp.

Maitseainete sissepritsimine ja moppimine on lubatud.

4 pimekohtunikku ja 2 lauakohtunikku võistkonna küpsetusalal hindavad kolme lõike liha. Koondtulemus saadakse välimuse, küpsuse ja maitse kaalutud hinnete summeerimisel. Lauakohtunikud hindavad lisaks ka sea väljanägemist. Et toimuv oleks kõigile atraktiivsem, hindavad lauakohtunikud ka võistkonna show’d.

Kasutame hindamiskriteeriume, mis võimaldavad ühest arusaamist sellest, mida ja kuidas hinnatakse nii võistkondade kui kohtunike poolt. Meil on piisavalt aega, kuni sead valmivad, ning laupäeva hommikul, vahetult enne maailmameistrivõistluste hindamist toimub kohtunike õpikoda.

Lisakategooriateks on võistlustel kuumad kanatiivad ja sea saba.

Mõisted

  • bbq
    BBQ ahju köetakse
    kuivade puudega.
    Kuumust annab leek,
    mitte süsi ...
    BARBECUE
  • small-grill
    Küpsetamine hõõguvate süte
    kuumuses. Grillides tekib
    lihale ilus pruunistus ...
    GRILLIMINE
  • small-wok
    Idamaine kuumtöötlemis-
    meetod, mille puhul toitu
    kuumutatakse lühikest aega ...
    WOKKIMINE
  • small-mop
    Barbecue ahjus küpsetatava
    liha niisutamiseks ja
    maitsestamiseks ...
    MOP-KASTE
  • marineerimine
    Marineerimiseks nimetatakse
    liha eelnevat maitsastamist
    koos pehmendamisega ...
    MARINEERIMINE
  • suitsutamine
    Toote töötlemine suitsuses
    keskkonnas, millega
    pikendatakse toote säilivust ...
    SUITSUTAMINE
  • rostimine
    Sarnane grillimisele.
    Toitu valmistatakse
    hõõguvate süte kohal ...
    RÖSTIMINE

Meie sõbrad

  • Lahemaja
  • Parvematkad
  • Agromer
  • Pureva